Våra tekniker i Dalarna förklarar fördelarna med IMD system

Vilka fördelar finns det egentligen med att installera ett IMD system i Dalarna? Och vad är egentligen ett IMD system? Här går vi kortfattat igenom allt du som fastighetsägare behöver ha koll på för att avgöra om det är någonting för just din fastighet!

Vad är IMD?

IMD står för Individuell Mätning och Debitering, och innebär som namnet antyder att man som boende i ett flerbostadshus eller liknande, genom mätning av sin individuella förbrukning av exempelvis värme, el och varmvatten, debiteras individuellt.

I Sverige ingår vanligen värme och varmvatten i hyran, men allt fler fastighetsägare i Dalarna väljer att installera IMD system på grund av de starka fördelarna. Men vad är det egentligen och vilka är fördelarna? På Kalema E-Mobility har vi hög kompetens och lång erfarenhet av att installera IMD-system runtom i Dalarna och här går våra erfarna tekniker igenom allt ni som fastighetsägare behöver veta!

Fördelar med att installera ett IMD system i Dalarna

Det finns flera starka fördelar med att installera IMD system i Dalarna. Framför allt är det en progressiv och framtidssäker investering som enligt flera omfattande studier på olika fastighetsbestånd visat att förbrukningen minskar med så mycket som 25–35 %. En studie innefattande 15 000 lägenheter visade till exempel att snittförbrukningen hos boende som inte hade individuell vattenmätning var 33 % högre. Detta innebär i sin tur lägre avgifter på lägenheterna, vilket med stor sannolikhet bidrar till ökat värde.

Den minskade förbrukningen bidrar även till en avsevärt minskad miljöpåverkan, vilket gör att ni som fastighetsägare gör en insats för klimatet – en fråga som ligger många varmt om hjärtat och som även ger en positiv bild av er som fastighetsägare. Då en installation innebär både lägre avgifter på lägenheter samtidigt som de boende själva får goda möjligheter att påverka sina kostnader får ni med största sannolik även nöjdare boende.

Om ni som fastighetsägare går i tankar på att investera i solceller är det värt att vara medveten om att enskilda abonnemang av el nästintill alltid medför högre kostnader för byggentreprenaden och även försämrar förutsättningarna för solcellsinvesteringar. Genom att installera IMD system i Dalarna blir förutsättningarna istället bättre.

Anlita våra montörer från Dalarna för att installera ert IMD system

Vi på På Kalema E-mobility AB har en gedigen kompetens inom IMD system och berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa er att installera ett IMD system i Dalarna eller närliggande orter. Gör en kostnadsfri offertförfrågan eller kontakta oss direkt så berättar vi mer om oss och våra tjänster! Vi ser fram emot att berätta mer om fördelarna och hur det fungerar i praktiken.

Kontakta oss för allt som rör IMD system

Vill du ta hjälp av oss för att installera ett IMD system i Dalarna? Då är du varmt välkommen att fylla i formuläret så återkopplar vi med en offert inom kort!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.